GALERIE   Wsparcie praktyki teorią
W dniach 26 - 27.09.2011 r. i 24 – 25.10.2011 r. odbyły się szkolenia w CKP w Siedlcach dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych w ramach projektu „Praktyka podstawą kształcenia zawodowego”.
Szkolenia były prowadzone przez p. dr Ewę Czarniecką Skubinę z SGGW w Warszawie.
Tematem pierwszego szkolenia były następujące zagadnienia:
- trendy na rynku usług gastronomicznych,
- zasady i standardy obsługi konsumenta,
- planowanie i organizacja imprez okolicznościowych,
- karty menu,
- reklamacje w gastronomii.
Drugie szkolenie składało się z dwóch części.
Pierwsza część - praktyczna dotyczyła sporządzania potraw prozdrowotnych. Druga część- teoretyczna zawierała następujące zagadnienia:
- wpływ procesu technologicznego na wartość odżywczą potraw,
- nowe techniki i technologie w gastronomii,
- dekorowanie potraw,
- systemy jakości w gastronomii.
|