GALERIE   Hotel SPA FALTOM w Rumi k. Gdyni
Na przełomie lipca- sierpnia 2012r. Agnieszka Józwik nauczyciel branży gastronomiczno- hotelarskiej z Centrum Kształcenia Praktycznego w Siedlcach, uczestniczyła w II części projektu, pt. "PRAKTYKA PODSTAWĄ KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO", współfinansowanego ze środków UE w ramach EFS. Koordynatorem projektu było Stowarzyszenie Rozwoju Społeczno- Gospodarczego "Wiedza" we współpracy z ZSP nr 3 oraz CKP Siedlce.
Zadaniem projektu było podniesienie kompetencji zawodowych uczestników poprzez udział w szkoleniach teoretycznych, metodycznych, a także udział w stażach w przedsiębiorstwach. Podczas szkoleń teoretycznych miałam możliwość "Projektowania zakładów gastronomicznych z wykorzystaniem programu AUTO CAD"- zajęcia były prowadzone przez Panią W. Grzesińską z SGGW.
W Warszawie, jak również zapoznałam się z "Nowoczesnymi trendami w gastronomii" zajęcia prowadzone przez panią E. Czarniecką- Skubię z SGGW. Staż praktyczny z gastronomii i hotelarstwa trwał 2 tygodnie i odbyłam w czterogwiazdkowym Hotelu SPA FALTOM w Rumi k. Gdyni.
W trakcie odbywania stażu pod okiem cenionych fachowców i szefa kuchni zapoznałam się ze strukturą organizacyjną restauracji, kuchni i hotelu. Ponadto program stażu obejmował m.in. system samoobsługi w zakładach gastronomicznych, przygotowanie sali konsumenckiej, zapoznanie z pracą w kuchni gorącej i zimnej oraz ogólne zasady podawania i serwowania potraw i napojów. Podczas stażu zaznajomiłam się z częścią recepcyjną oraz nabyłam umiejętności parzenia kawy.
Udział w projekcie dał mi wiele cennych korzyści jak również poszerzył moją dotychczasową wiedzę doświadczenie i kwalifikacje. Uważam, iż zdobyta wiedza i nowe umiejętności, które nabyłam na pewno wykorzystam i będą mi pomocne w pracy z uczniami.
|