PROPOZYCJE DLA DYREKTORÓW SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH W ZAKRESIE REALIZACJI ZADAŃ EDUKACYJNYCH DLA UCZNIÓW I SŁUCHACZY SZKOLNICTWA ZAWODOWEGO: TECHNIKÓW I ZASADNICZYCH SZKÓŁ ZAWODOWYCH
Centrum Kształcenia Zawodowego w Siedlcach przedstawia Państwu w załączeniu ofertę zadań edukacyjnych, jakie CKZ może organizować w ramach zadań statutowych.
Zlecenie należy umieścić w tabeli i przesłać na adres:
Centrum Kształcenia Zawodowego
ul. Konarskiego 9
08 - 110 Siedlce
Tabela:
Lp.
|
Rodzaj zajęć
|
Klasa
|
Liczba uczniów
|
Liczba godzin tygodniowo
|
Zawód, specjalność
|
Symbol cyfrowy zawodu
|
Nr programu nauczania
|
1.
|
|
|
|
|
|
|
|
2.
|
|
|
|
|
|
|
|
3.
|
|
|
|
|
|
|
|
4.
|
|
|
|
|
|
|
|
5.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zlecenie należy uzgodnić z organem prowadzącym szkołę.
Dodatkowych informacji w wyżej wymienionej sprawie udziela wicedyrektor CKZ Sławomir Kożuchowski.
Na podstawie zleceń Centrum Kształcenia Zawodowego sporządzi własny arkusz organizacyjny.
Centrum Kształcenia Zawodowego w Siedlcach zgodnie z zadaniami statutowymi organizuje i może organizować następujące zadania edukacyjne:
Lp.
|
ZADANIE EDUKACYJNE
|
ZAWÓD
|
SYMBOL
CYFROWY
|
SPECJALIZACJA
|
UWAGI
|
1.
|
Zajęcia praktyczne dla ZSZ (zajęcia całoroczne wg ramowych planów nauczania)
|
Kucharz
Blacharz samochodowy
Operator obrabiarek skrawających
Ślusarz
Mechanik monter maszyn i urządzeń
Cukiernik
Piekarz
Mechanik pojazdów samochodowych
Elektryk
Elektromechanik pojazdów samochodowych
Monter elektronik
Elektromechanik
Monter mechatronik
Operator maszyn i urządzeń do obróbki plastycznej
inne do uzgodnienia
|
512001
721306
722307
722204
723310
751201
751204
723103
741103
741203
742102
741201
742114
812105
|
Do uzgodnienia
|
|
2.
|
Zajęcia praktyczne dla techników (zajęcia całoroczne wg ramowych planów nauczania)
|
Technik organizacji usług gastronomicznych
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik hotelarstwa
Kelner
Kucharz
Technik elektronik
Technik elektryk
Technik mechanik
Technik informatyk
|
34107
343404
422402
513101
512001
311408
311303
311504
351203
|
Do uzgodnienia
|
|
3.
|
Praktyka zawodowa
4-tygodniowa lub w zmniejszonej ilości godzin np.: 2 tygodnie
Realizowane w okresie całego roku.
|
Technik organizacji usług gastronomicznych
Technik hotelarstwa
Kelner
Kucharz
Technik elektronik
Technik elektryk
Technik mechanik
Technik informatyk
Technik ekonomista
Technik handlowiec
Technik mechatronik
|
343404
422402
513101
512001
311408
311303
311504
351203
331403
522305
311410
|
Do uzgodnienia
|
|
4.
|
Moduły przedmiotowe
|
Pracownia techniczna w technikum mechanicznym
Przedmioty zawodowe branży gastronomicznej i innej
|
31120
51205
|
Do uzgodnienia
|
|
5.
|
Zajęcia uzupełniające dla młodzieży zdolnej - zajęcia całoroczne przygotowujące do olimpiad, konkursów, turniejów itp.
|
Twórcza Szkoła Zastosowań Informatycznych.
Koła zainteresowań
wiedzy technicznej,
wiedzy mechatronicznej,
wiedzy motoryzacyjnej,
wiedzy gastronomicznej
|
|
Do uzgodnienia
|
|