Projekt "Nauczyciel Obróbki Mięsa w Szkole XXI wieku" realizowany jest od 01.01.2011 do 30.04.2012 r.
Natomiast czas trwania programu doskonalenia dla każdego uczestnika Projektu wynosi 10 dni roboczych.
Projekt jest skierowany do 56 Nauczycieli Przedmiotów Zawodowych oraz Instruktorów Praktycznej Nauki Zawodu kucharz i pokrewnych oraz technik technologii żywności i pokrewnych, prowadzących praktyczne zajęcia w szkołach ponadgimnazjalnych na terenie całej Polski. Ponadto kandydaci muszą spełniać warunki zawarte w Regulaminie uczestnictwa w projekcie.
Projekt "Nauczyciel Obróbki Mięsa w Szkole XXI wieku" obejmuje następujące działania:
- Zespół projektu zarejestruje techniką wideo jednogodzinną lekcję praktyczną prowadzoną przez Ciebie w Twojej szkole lub na warsztatach. Uczniowie biorący w niej udział wypełnią krótką ankietę ewaluacyjną.
- Odbędziesz dwudniowy zjazd, podczas, którego zostanie przeprowadzony test Twojej wiedzy teoretycznej oraz sprawdzenie praktycznych umiejętności. Wszystkie czynności będziesz wykonywać pod okiem cenionych ekspertów ( 2 dni/ 8h)
- Praktyki zawodowe realizowane w profesjonalnie zarządzanych mikro, małych i średnich przedsiębiorstwach (10 dni/8h)
- Po odbyciu praktyk przeprowadzisz w swojej szkole (45 minutową) lekcję pokazową wykorzystując nabytą w czasie praktyk wiedzę i umiejętności
- Ponownie odbędziesz dwudniowy zjazd podczas, którego zostanie sprawdzony przyrost Twojej wiedzy i umiejętności ( 2 dni /8h)
- Twoje kompetencje zostaną ocenione przez panel ekspertów.
- Po pomyślnym ukończeniu programu doskonalenia zawodowego otrzymasz limitowany, prestiżowy certyfikat, poświadczający zdobyte umiejętności.
Regulamin uczestnictwa w projekcie pdf
Więcej informacji o projekcie pdf
Oficjalna strona projektu Nauczyciel Obróbki Mięsa w Szkole XXI wieku http://www.irafood.eu/
Praktyki odbyte w ramach projektu
DATA |
CEL |
GALERIA |
lipiec 2011r. |
Nauczyciel Obróbki Mięsa w Szkole XXI wieku |
pobierz » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|