Pracownia obróbki termicznej Wyposażenie:
- Stanowiska robocze ze stali nierdzewnej dla 12 uczniów
- Trzony gazowe z piekarnikami elektrycznymi – szt. 3
- Urządzenia chłodnicze
- Taborety gazowe szt.3
- Kotły warzelne o pojemności 150 l – szt. 3
- Patelnie elektryczne – szt. 2
- Sprzęt kuchenny
- Sprzęt specjalistyczny
Działalność dydaktyczna
W pracowniach odbywają się zajęcia z uczniami zasadniczych szkół zawodowych w zawodach kucharz małej gastronomii oraz technikum – technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Uczniowie na zajęciach sporządzają:
- potrawy gorące z mięsa, drobiu, ryb,
- potrawy półmięsne,
- potrawy jarskie,
- potrawy mączne,
- zupy,
- desery,
- dania wykwintne na przyjęcia okolicznościowe.
Opiekun pracowni : Joanna Mendza
|