Sala konsumencka mieszcząca jednorazowo ok. 150 osób, wyposażona w profesjonalną zastawę i bieliznę stołową oraz sprzęt do obsługi kelnerskiej w tym wózki i pomocniki kelnerskie.

Działalność dydaktyczna
W pracowni tej prowadzone są zajęcia praktyczne z klasami technikum zawodowego o specjalności: technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz zajęcia obejmujące moduły programowe dotyczące zagadnień z obsługi konsumenta w klasach ZSZ o specjalności: kucharz małej gastronomii.
Uczniowie na zajęciach odbywanych w tej pracowni doskonalą poznane umiejętności z zakresu obsługi konsumenta, tj.: kompleksowa obsługa klienta indywidualnego (przygotowanie sali, przygotowanie naczyń i sztućców, planowanie odpowiedniej ilości bielizny stołowej), przygotowanie i obsługa imprez okolicznościowych dla różnych firm i instytucji np.: wesela, bankiety w stylu angielskim, przyjęcia zasiadane, żywienie całodobowe grup zorganizowanych.
Opiekun pracowni: Anna Paciorek