Wyposażenie:
- Bemar elektryczny- 1szt
- Urządzenia chłodnicze – 2 szt.
- Profesjonalna krajalnica elektryczna – 1 szt.
- Taboret podgrzewaczy - 1 szt.
- Drobny sprzęt specjalistyczny.
Działalność dydaktyczna
W pracowni prowadzone są:
- zajęcia praktyczne z klasami technikum zawodowego o specjalności: technik żywienia i gospodarstwa domowego
- zajęcia praktyczne z klasach ZSZ o specjalności: kucharz małej gastronomii ze szkół ZSP nr 3 i Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Siedlcach.
- praktyki zawodowe dla klas technikum dziennego i uzupełniającego o profilu gastronomicznym.
Uczniowie w tej pracowni doskonalą poznane umiejętności z zakresu ekspedycji potraw, tj.: prawidłową organizację pracy podczas ekspedycji potraw z zachowaniem zasad GMP i GHP, poznają zasady i różne sposoby wydawania surówek, zup, potraw mącznych i jarskich, deserów i dań garmażeryjnych z zachowaniem odpowiedniej temperatury, poznają zasady zabezpieczania potraw przed szkodliwym działaniem różnych czynników oraz uczą się porządkować pracownię po zakończonej pracy.
Opiekun pracowni: Joanna Mendza