Wyposażenie:
- Gazowe trzony kuchenne z piekarnikami elektrycznymi – 6 szt.
- Stanowiska robocze dla 8 uczniów
- Sprzęt kuchenny
- Robot wieloczynnościowy – szt. 1
- Robot kuchenny – 3 szt.
- Wagi cyfrowe – 3 szt.
Działalność dydaktyczna
W pracowniach odbywają się zajęcia z uczniami ZSZ w zawodach kucharz małej gastronomii (również z uczniami z lekkim stopniem upośledzenia) oraz technikum – technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Uczniowie na zajęciach odbywanych na tych pracowniach wykonują:
- dania garmażeryjne,
- zakąski zimne: z mięs, drobiu, ryb, jaj, (kanapki, koreczki, sałatki, galarety i inne)
- zakąski gorące,
Wyroby te są często serwowane na przyjęciach bankietowych organizowanych dla różnych instytucji i osób prywatnych.
Opiekunki pracowni: Agnieszka Chacińska, Małgorzata Ługowska