![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
W dniach 26 - 27.09.2011 r. i 24 – 25.10.2011 r. odbyły się szkolenia w CKP w Siedlcach dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych w ramach projektu „Praktyka podstawą kształcenia zawodowego”.
Szkolenia były prowadzone przez p. dr Ewę Czarniecką Skubinę z SGGW w Warszawie.
Tematem pierwszego szkolenia były następujące zagadnienia:
- trendy na rynku usług gastronomicznych,
- zasady i standardy obsługi konsumenta,
- planowanie i organizacja imprez okolicznościowych,
- karty menu,
- reklamacje w gastronomii.
Drugie szkolenie składało się z dwóch części.
Pierwsza część - praktyczna dotyczyła sporządzania potraw prozdrowotnych. Druga część- teoretyczna zawierała następujące zagadnienia:
- wpływ procesu technologicznego na wartość odżywczą potraw,
- nowe techniki i technologie w gastronomii,
- dekorowanie potraw,
- systemy jakości w gastronomii.
Dnia 27 października 2025 roku uczniowie klasy Ibk, pod opieką nauczyciela, uczestniczyli w edukacyjnej wycieczce na wystawę grzybów zorganizowaną przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Siedlcach.
W Centrum Kształcenia Branżowego w Siedlcach mieliśmy przyjemność gościć przedstawicieli firmy Mako Weld Sp. z o.o. – dynamicznie rozwijającego się przedsiębiorstwa z branży spawalniczo-ślusarskiej. Celem wizyty było zaproszenie naszych uczniów do odbycia praktyk zawodowych oraz podjęcia pracy po ukończeniu szkoły.
W tym dniu w wydarzeniu uczestniczyli również nauczyciele branży gastronomicznej, wspierając młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Dzień Edukacji Narodowej to wyjątkowy moment w roku szkolnym, kiedy z wdzięcznością i uznaniem kierujemy słowa podziękowania do wszystkich nauczycieli i pracowników oświaty.