Wyposażenie:
Działalność dydaktyczna
W pracowni prowadzone są:
Uczniowie w tej pracowni doskonalą poznane umiejętności z zakresu ekspedycji potraw, tj.: prawidłową organizację pracy podczas ekspedycji potraw z zachowaniem zasad GMP i GHP, poznają zasady i różne sposoby wydawania surówek, zup, potraw mącznych i jarskich, deserów i dań garmażeryjnych z zachowaniem odpowiedniej temperatury, poznają zasady zabezpieczania potraw przed szkodliwym działaniem różnych czynników oraz uczą się porządkować pracownię po zakończonej pracy.
Opiekun pracowni: Joanna Mendza
Dnia 27 października 2025 roku uczniowie klasy Ibk, pod opieką nauczyciela, uczestniczyli w edukacyjnej wycieczce na wystawę grzybów zorganizowaną przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Siedlcach.
W Centrum Kształcenia Branżowego w Siedlcach mieliśmy przyjemność gościć przedstawicieli firmy Mako Weld Sp. z o.o. – dynamicznie rozwijającego się przedsiębiorstwa z branży spawalniczo-ślusarskiej. Celem wizyty było zaproszenie naszych uczniów do odbycia praktyk zawodowych oraz podjęcia pracy po ukończeniu szkoły.
W tym dniu w wydarzeniu uczestniczyli również nauczyciele branży gastronomicznej, wspierając młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Dzień Edukacji Narodowej to wyjątkowy moment w roku szkolnym, kiedy z wdzięcznością i uznaniem kierujemy słowa podziękowania do wszystkich nauczycieli i pracowników oświaty.